GUMIABRONCS GYORSKERESŐ

Gumiabroncs kereső
Gumiabroncsok
Acéltárcsák és felnik
Hasznos információk
Ügyfélszolgálat
Kapjon értesítést, ha egy termék eléri az Ön által kívánt árat, vagy beérkezik raktárunkba!

Miről értesíthetjük?
   Ha olcsóbbak lesznek egyes termékeink
   Ha egy termék rendelhetővé válik
ötlet - gondolat:
e-mail címTéligumi kérdések - pl. profilmélység vagy téligumi nyáron vissza

1. Hány téligumi abroncs javasolt?

Négy , mert

A gumiabroncsokkal kapcsolatos kérdések közül ez a leggyakoribb. A válasz az összes járműtípusra vonatkozik, legyen szó akár személy autóról, akár SUV-ról. ( Sport Utility Car = városi terepjáró )

2. Miért ajánlatos négy téligumi abroncsot felszerelni?

A tapadás, kezelhetőség, valamint a biztonság érdekében.

Ma már azaz elképzelés, hogy csak a hajtott kerék fontos, nem állja meg a helyét.
Napjainkban a korszerű téli abroncsok nem csak design tekintetében tértek el a nyári gumiktól, hanem összetételükben, formai kialakításukban is, ezáltal akár 25-50 százalékkal nagyobb tapadást biztosítanak havas és jeges körülmények között. Csak két téli abroncs használatának következménye a tapadási nehézség és a kifejezetten nehéz kezelhetőség. Egyforma négy téli gumi használatával minden jármű esetében biztosított az optimális tapadás és az irányíthatóság. Ez a létező legolcsóbb befektetés saját, családja illetve mások biztonsága érdekében.

3. Mi történhet ha mindössze két téli abroncsot használok?

Két téli mintázatú gumi használata az összes járműtípusnál a kocsi feletti uralom elvesztését eredményezheti. Ennek magyarázata:

Első kerékmeghajtású gépkocsik

A kormányzás, gyorsítás, valamint a lassítás egyaránt az első kerekekre hárul, azonban ne feledkezzen meg a lassítás, hátsó kerekekre gyakorolt hatásáról se. Ha nincsenek hátulra téli gumik felszerelve, a tapadás hiányából adódoan a fékek hatékonysága megszűnik:

Példa:
40 km / h sebességgel végighaladva szállingózó hóban lassítani kezd hogy jobbra forduljon. Ahogy fékezni kezd, a téli gumik megfelelően alkalmazkodnak, a kívánt tapadást biztosítval. Ugyanebben az időben a hátulra rögzített 4 évszakos abroncsok jóval kevesebb tapadást biztosítanak, a hátsó kerék kiperdül. Kisebb sebességnél elképzelhető hogy tudja korrigálni. De mi történik, ha ez nagyobb sebességnél következik be?

Hátsó kerékmeghajtású gépkocsik

Sokan vélik úgy, hogy a hátulra felszerelt téli gumik önmagukban elegendőek a jeges, havas körülmények közötti gyorsításnál fellépő problémákra. Ez azonban tévhit! A fékerő jelentősebb része az első kerekeken hat, így az első abroncsok megfelelő tapadásának hiánya balesethez vezethet. Ne hagyjuk figyelmen kívűl, hogy a kormányzás-irányítás az első abroncsok kizárólagos funkciója, rossz tapadás mellett képtelenség biztosan tartani a kormányt.

Most, hogy tudja ezt, gondoljon bele, hogy csak a hátsó tengelyre szerelt téli gumikkal közlekedik havas vagy jeges úton, 70 km/h sebességgel és hirtelen fékeznie kell és korrigálnia-kanyarodnia, hogy elkerülje a balesetet?

Össz ( vagy ) négy kerékmeghajtású gépkocsik

Két téli gumi esetén elvész a négykerék-hajtás minden előnye
A tapadási rendellenességek elválasztják a másik két téli gumi nélküli abroncsot a többitől. Ez irányítási problémákhoz vezet a másik két abroncsra hagyva a tapadást, attól függően, hogy hova szerelte fel a téli gumikat.

4. Szükségem van téli gumira a tapadás fokozása érdekében, ha a gépkocsim TRACTION CONTROL-lal (TCS) rendelkezik?

Igen!

Az elektronika által optimalizált tapadás hatásos a kipördüléssel szemben, de, a már meglévő tapadási mértéket nem fokozza. Az mindig a négy tapadási felülettől függ, amit a négy gumiabroncs hoz létre. Minél nagyobb az abroncsok tapadása, annál jobban segíti a TCS a biztonságos vezetést.

5. A gépkocsim rendelkezik ABS-sel, ezáltal mellőzhetem a téli mintázatú gumiabroncsokat?

Nem!

Az ABS (Anti Blocking System ) meggátolja a kerekek “blokkolását” fékezéskor a fékek “pulzáló felengedésével” a fékpedál lenyomásával párhuzamosan. Valójában az abroncsok biztosítják a tapadást , elősegítve az ABS hatékony működését, azaz a gyors megállást. A téli abroncsok a teljes fékezés teljesítményét növelik jégen és havon.

Rólunk | Vásárlási feltételek | Kiszállítás | Csomagkövetés | Fizetés | E-számla | Ügyfélszolgálat
Copyright © 2006-2014 Genio Studio Kft. [ESZ: C/003 481]. Minden jog fenntartva.